top of page

CD's bestellen

Miroir de Peine: € 15,-

Concerto Barocco zie website Seldom Sene C

Mendelssohn: € 15,-
Dutch Delight: € 15,-
Passacaglia: Fysieke CD's uitverkocht.
Italian Concertos: € 15,-
Verzendkosten: € 4,- binnen Nederland, € 8,50 tot € 12,- daarbuiten

Stuur mij een e-mail via onderstaande knop, met vermelding van uw huisadres en de gewenste CD('s).

Miroir de peine

Een unieke CD met 20e-eeuws Nederlands repertoire van Hendrik Andriessen, Henk Badings, Rosy Wertheim en Bertus van Lier, opgenomen op het Adema-orgel van de St. Josephkerk, Haarlem, in samenwerking met sopraan Klaartje van Veldhoven. Deze CD bevat meerdere wereldpremieres zoals de Drie Geestelijke Liederen en drie solostische orgelwerken van Badings, maar ook Maria Schone Vrouwe en La Sainte Face van Hendrik Andriessen. Bekende werken zijn het geliefde 'Miroir de Peine' en de 'Sonata da Chiesa' van Andriessen.

"Vele voltreffers op deze CD vol pareltjes..knap gespeeld en geregistreerd"

(Volkskrant, vijf sterren)

Mendelssohn

Een selectie uit het meeslepende oeuvre van Felix Mendelssohn-Bartholdy: virtuoos spektakel, dromerige poëzie en sublieme negentiende-eeuwse elegantie. Deze CD bevat drie van zijn sonates, twee losse fuga's, het spectaculaire Allegro in d, en twee orgeltranscripties van orkestwerken. Het Bätz-orgel (1830) van de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam, waar de CD is opgenomen, is het ideale instrument voor de vertolking van Mendelssohns uiterst gepassioneerde orgelmuziek.

"Vijf sterren voor zinderende Mendelssohn."

(Nederlands Dagblad)

Dutch Delight

Een aanstekelijke selectie van Nederlandse orgelmuziek uit de Gouden Eeuw. Dutch Delight biedt een staalkaart van alle facetten uit het dagelijks leven van de 17e eeuw. Fantasieën, volkse en aristocratische dansen, psalmvariaties, varaties over wereldlijke liederen.. Met muziek van Sweelinck, Anthoni van Noordt, Cornelis Schuyt, Hendrick Speuy, Gerardus Havingha en talrijke anoniem gebleven componisten uit het Leningrad Manuscript, Susanna van Soldt-manuscript en Camphuysen-manuscript. De CD is opgenomen op het Faber/Blank-orgel (1651/1979) van de Hervormde Jacobuskerk te Zeerijp. 
"...Havinga bedient deze artiesten met adembenemend gemak."
(Diapason, Frankrijk, vijf sterren).

Passacaglia

Acht Passacaglia's uit verschillende landen en stijlperioden. Dit originele programma brengt componisten uit vier eeuwen samen: van Kerll, Couperin, Buxtehude en de monumentale Passacaglia in C mineur van J.S. Bach, tot ver in de 20e eeuw met Reger, Shostakovich en Jan Welmers. De CD is opgenomen op het schitterende Martti Porthan-orgel (1998) te Kotka, Finland. Deze compilatie toont hoe het majestueuze karakter van het orgel bij de compositievorm Passacaglia aansluit, en biedt een avontuurlijke rondreis langs hoogtepunten uit de geschiedenis van de Passacaglia.
"...Een CD voor liefhebbers van dramatische en emotionele muziek, uitgevoerd door een buitengewoon talent."
(MusicWeb-International).

J.S.Bach-Italian Concertos

Bachs transcripties voor orgel van concerti, gecomponeerd door Italiaanse meesters als Antonio Vivaldi en Alessandro Marcello. De CD is opgenomen op het Martti Porthan-orgel (1998) te Kotka, Finland en bevat de Concerti in a-mineur (BWV 593), d-mineur (BWV 596), C-majeur (BWV 595), d-mineur (BWV 974), G-majeur (BWV 592) en C-Majeur(BWV 594). Ook de Fuga in d-mineur BWV 539 naar het origineel uit de Sonate voor viool BWV 1001 is opgenomen.
"...Havinga laat het orgel sprankelen..Een fris een veelbelovend debuut!" 
(Tijdschrift Oude Muziek).

bottom of page